Als u een kozijn gaat tekenen geeft u eerst de afmetingen van het kozijn op. Met behulp van de knoppen onderaan het scherm kunt u de vorm van het kozijn kiezen.

Op de onderstaande scherm afbeeldingen kunt u zien hoe de vakvulling , zoals deuren, ramen, glasvlak of paneel. in het kozijn geplaatst word. Zodat u in de calculatie module direct de prijs van dit kozijn kunt aflezen. klik op onderstaande afbeelding om  meerdere afbeeldingen te bekijken.
De kozijntekeningen kunnen op alle printers en plotters, die geschikt zijn voor Windows, worden afgedrukt op alle gangbare papierformaten en op elke gewenste schaal.
De lay-out kan altijd worden aangepast  hieronder ziet u een aantal afdruk voorbeelden klik op de afbeelding om er meerdere te bekijken.Op onderstaande afbeeldingen ziet u hoe tussendorpels en stijlen worden opgegeven.
Hier kunt u ook eventueel een snel keuze voor de spouwlatten en de muuraansluiting om het kozijn heen maken. klik op de afbeelding hieronder om meerdere afbeeldingen te bekijken

Indien kozijn opdracht is, dan kunt u met behulp van de knop Profiel de binnen sponning + muuraansluiting van het kozijn aangeven, zodat de werkvoorbereiding klaar is.
In de onderste afbeeldingen ziet u hoe de profielen toegevoegd worden. klik op de afbeelding om meerdere afbeeldingen te bekijken.

Nadat alle vakvullingen zijn gevuld en de profielen zijn er aangehangen kunt u de volgende overzichten opvragen.

Afkortlijst
Machinelijst
Deurenlijst
Ramenlijst
Glasmatenlijst

Ook voor machine-aansturing hoeft u geen extra werk te verrichten. Nu kunnen de CNC Freesmachine, Afkortinstallaties en Inkroos-machines direct worden aangestuurd.


Kozijn tekenen.
Met dit programma tekent u binnen enkele minuten uw kozijnen.
Als eerste geeft u de standaard gegevens in. Daarna kiest u de vorm van het kozijn (rechthoek, rond, toog, schuin, etc.)
vervolgens geeft u alle tussen stijlen en tussendorpels op. Hierna hoeft u alleen nog maar de vakvulling op te geven (deur, raam, glasvlak, paneel).