BIM

Met deze module wordt het mogelijk om de getekende kozijnen te exporteren (aanmaken) voor BIM.
Tevens is het mogelijk indien het BIM model aangeboden is om de tekeningen uit een XML bestand in te lezen in deze module en door te zetten richting tekenen zodat u niet de kozijnen opnieuw hoeft in te voeren in kozijn tekenen.
Het programma ziet dat er bijvoorbeeld een buiten draaiend raam of draaikiep raam door de architect is getekend en deze wordt automatisch vanuit uw standaard gegevens ook zo weer met buiten draaiend raam of draaikiep raam in het kozijnen teken programma geplaatst.
Wij zijn de samenwerking met Construsoft hiervoor aangegaan.
Dit omdat alles doorgestuurd kan worden.
Denk hierbij aan de profileringen van de ramen deuren kozijnen spouwlatten rekjes, aluminium profielen roosters, Afwijkende onderdorpels ( aluminium, Hard/natuursteen, kunststof) die vanuit Groeneveld automatisch worden gegenereerd in Construsoft Window en vice versa.
Zodat de kozijnen doorlopen kunnen worden en indien nodig aangepast en terug gezet kan worden in het BIM model en tevens gelijk machine klaar is.
Dit heeft als grote voordeel, dat in Construsoft Window geen enkel profiel getekend hoeft te worden, dit scheelt u veel tijd. En kunnen er ook geen fouten ontstaan doordat er in Construsoft Window een ander profiel staat dan in Groeneveld. Dit is dan altijd 1 OP 1 met elkaar.
Construsoft Window maak gebruik van SketchUp i.p.v. Revit, dit programma is veel goedkoper in aanschaf en onderhoud en sneller door de gebruiker aan te leren.
Project vanuit Construsoft inlezen in Groeveneld Automatisering
Merken met omschrijvingen en positie
Buitenkozijnen onderberdieping afbeelding boven

Construsoft Bim model kozijnen afbeelding onder
Ingelezen kozijnen vanuit construsoft in Groeneveld
Terug zetten van de kozijnen in construsoft